Home

Algemeen
Wie ben ik?
Yoga in Beeld
Waarom Yoga?Cursussen
Rooster
Inschrijven
Algemene Voorwaarden

Contact


Hosted by Du–Llens Websolutions Design by: Gunthertjes


Tadasana www.tadasana.nl

Tadasana Yoga Hoofddorp
023-561 81 66 - Hoofddorp 2017 ©
KvK 67506054

Yoga Cursussen in Hoofddorp

Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of
conditie. Je zult gauw ontdekken dat yoga een positieve invloed
heeft voor lichaam en geest. Er zijn veel redenen om yoga te
beoefenen, hieronder zie je een aantal.Versterkte kracht

Bij yoga asanas (houdingen) wordt elke spier in het lichaam gebruikt, waardoor lichamelijke kracht toeneemt van top tot teen. Daarnaast versoepelt yoga de stramme spieren in het lichaam.

Verbeterde ademhaling

Yoga  leert mensen trager en dieper adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en het lichaam wordt erdoor aangespoord om te ontspannen. Zodoende verhoogt de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen.


Verbeterde bloedcirculatie

Yoga verbetert de werking van de bloedsomloop. Als gevolg van de verschillende houdingen kan zuurstofrijk bloed de cellen van het lichaam beter bereiken.


Verbeterde spijsvertering


Pijnverlichting

Nog een voordeel van het beoefenen van yoga is dat het pijn kan verzachten. Studies hebben aangetoond dat het uitoefenen van yoga houdingen en meditatie, of een combinatie van beide, de pijn verlicht.


Lenigheid

Naast het verlichten van pijn, verbetert yoga ook de lenigheid en beweeglijkheid van het lichaam. Tijdens hun eerste les yoga kunnen velen hun tenen nog niet aanraken met gestrekte armen. Beetje bij beetje begint men echter de juiste spieren te gebruiken. Verder resulteert het beoefenen van yoga tot een betere lichaamshouding.


Focus op het heden
Yoga helpt ons te concentreren op het heden en creëert een goede balans tussen lichaam een geest. Daarnaast leidt yoga tot betere concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.


Stress vermindering
Dankzij de ontspannende werking van yoga zal er zich een daling van het stresshormoon cortisol plaatsvinden in het lichaam. Bijkomende voordelen voor het lichaam zijn een verlaging van de bloeddruk en het hartritme, een verbeterde spijsvertering en een verhoogde immuniteit. Verder verzacht yoga symptomen van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid.


Innerlijke rust

Dankzij de meditatieve aspecten van yoga plaatst de mens zich een op meer bevredigende spirituele manier in het leven. Velen die yoga beoefenen omwille van andere redenen hebben gezegd dat dit de hoofdreden is waarom yoga een essentieel deel van hun leven is geworden.
Bewust Bewegen


waaromyoga